normatherm® waterleidende verwarmings (haard) kachel – verandert hout in energie Kachel pages poele cheminee pages.kaminofen-seiten

normatherm®- waterleidende verwarmings (haard) kachel plus kook-kachel
- fornuis met traditioneel design 19 kW – prestatie betaalt zich uit

Hartelijk welkom bij de normatherm® Energiespartechnik GmbH

Waterleidende verwarmings (haard) kachel met bijkomende kookplaats – het principe van normatherm

De normatherm verwarmings (haard) kachel is een waterleidende, moderne verwarmings (haard) kachel met traditioneel design en met een kookplaats. Hij is haard, kachel en verwarmingsinstallatie all-in, omdat zijn wanden waterleidend zijn. Het grote front met vuurvast glas toont het prachtig laaiende vuur en geeft u de romantiek van een  open haardvuur. De in totaal vrijkomende energie van 18,9 kW, tijdens het stoken met hout, wordt verdeeld op de warmteverbruikers in het huis. Zo worden er 13,5 kW (= 71 %) in de verwarmingsinstallatie via de waterleidende wanden, die zich in de stookruimte bevinden, doorgegeven en ook voor warm water ter beschikking gesteld. Bijkomend staan verder 5,4 kW (29 %) als stralingswarmte direct voor uw kachelkamerter beschikking. Zo wordt het gehele huis met een behaaglijke warmte verzorgd. Volgens het TÜV-keuringsrapport bedraagt het totale stooktechnische rendement 77 %. Omdat de energie via het water verdeeld wordt, kan een oververhitting van de opstellingsruimte, zoals het bij de gebruikelijke, niet-waterleidende haardkachels steeds optreedt, niet plaatsvinden. Mocht uw huis minder energie dan de 18,9 kW benodigen, dan wordt er gewoon wat minder hout opgelegd. U bepaalt de vrijkomende energiehoeveelheid. Voor het steeds hoge rendement van de verwarmings(haard)kachel zorgt de normatherm techniek.

kachel waterleidend

Beeld: SolCourant met deurkozijn en asla in edelstaallook

Overigens: De kookplaats kan op de bovenkant van de verwarmings (haard) kachel uiteraard echt gebruikt worden. Indien er eens geen koffiewater benodigd wordt, kan de bovenkant gewoon voor de veiligheid met een afdekking worden voorzien.

Details omtrent de techniek van de verwarmings (haard) kachel

Wat gebeurt er nu bij het aansteken van de normatherm verwarmings (haard) kachel. Na het aansteken wordt op de eerste plaats ca. 70 liter water opgewarmd, dat als ketelwater in de verwarmings(haard)kachel aanwezig is en de opstellingsruimte wordt verwarmd. Loopt de temperatuur door het vuur verder op, reageert een reeds ingebouwde regelthermostaat, die als “energiesensor” dient en bijvoorbeeld op 70 °C is ingesteld. Hij “signaleert” het overschrijden van de voorafgaand gekozen temperatuur en schakelt de ingebouwde circulatiepomp aan. De circulatiepomp is met de verwarmingskringloop verbonden. Via een warmtewisselaar in de verwarmings(haard)kachel wordt de overtollige warmte in de radiatoren van de andere kamers of aan een warmwaterreservoir geloosd. Loopt de watertemperatuur in de verwarmings(haard)kachel terug tot onder de ingestelde 70 °C, schakelt de circulatiepomp automatisch weer uit. Zo wordt de opstellingsruimte altijd met voorrang verwarmd en wordt de verdere warmte in het gehele huis verdeeld. Het water in de verwarmings(haard)kachel en het water in de verwarmingsinstallatie (cv) worden niet met elkaar uitgewisseld. Het doorgeven van energie gebeurt steeds via een warmtewisselaar en de verwarmings(haard)kachel werkt zodoende steeds drukloos, wat u een systeembepalend en inherente veiligheid biedt.

 

logo normatherm Datenschutz / Privacy Policy | Contact Us | ©2007 normatherm Energiespartechnik GmbH

Verwijzingen: Alle gegevens onder voorbehoud van technische fouten en typefouten.
Links naar andere websites: Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of berekening resultaten op verder gaande websites of webpagina’s en kunnen in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud of berekening resultaten ervan.