normatherm® waterleidende verwarmings(haard)kachel
– verandert hout in energie ..................... nl-pages......de-seiten

normatherm®- waterleidende verwarmings(haard)kachel plus kook-kachel
- fornuis met traditioneel design 19 kW – prestatie betaalt zich uit

Hartelijk welkom bij de normatherm® Energiespartechnik GmbH

Info's omtrent de huisverwarming

Daar de verwarmings(haard)kachel waterleidend is en zijn energie ook aan het verwarmingsnet afgeeft, kan het verhitte water in uw gehele huis voor de verwarming worden gebruikt. Indien er een boiler ter beschikking staat, dan wordt deze eveneens via de verwarmings(haard)kachel opgewarmd en heet water, bv. voor bad en douche, staat ook dan ter beschikking als het vuur niet meer brandt. Zo kan
- de normatherm verwarmings(haard)kachel als centrale verwarmingsinstallatie tijdens de solo-verwarmingswerking alléén, of
- de normatherm verwarmings(haard)kachel als “tweede verwarming” met een andere verwarmingsinstallatie
- en ook in een koppeling met een zonnecelinstallatie in werking gesteld worden.
Milieubescherming De normatherm verwarmings(haard)kachel toont reeds door zijn hoog rendement een optimaal verbrandingsproces van de brandstoffen aan. In het kader van de TÜV-keuring en de eveneens ten uitvoer gebrachte inspectie van de emissie wijzen op de veilige inachtneming van alle milieueisen. Het inzicht dat het juiste gebruik van hout, als bijgroeiend energiegrondstof, milieuvriendelijk is, heeft inmiddels overal de ronde gedaan. Hout is tenslotte “vaste zonne-energie”. Voor de normatherm verwarmings(haard)kachel raden wij het gebruik van gekloofd hout en cokes aan.

Functie van de kookplaats van de verwarmings(haard)kachel

De normatherm verwarmings(haard)kachel heeft niet alléén het design van een traditioneel open haardvuur overgenomen, maar kan ook de functie van een kookplaats vervullen, bv. voor het verhitten van voedsel of voor het koken van koffiewater. Door deze extra functie wordt de normatherm verwarmings(haard)kachel) tot een kook-kachel-fornuis. Een functie, waarvan in het bijzonder bij afgelegen gebouwen graag gebruik van wordt gemaakt en waardoor een groot gedeelte onafhankelijkheid van de stroom gerealiseerd wordt. Wordt van de kookplaats geen gebruik gemaakt, dan wordt deze met een afdekking voorzien, zodat bv. kinderen of ook huisdieren geen gevaar kunnen oplopen. VEILIGHEID is voor ons van het allergrootste belang. Om de kookfunctie in de zomer zoveel mogelijk onafhankelijk van de verwarmingswerking te realiseren, werd er een snelkook-schacht ontwikkeld. Deze schacht wordt beneden het kookveld geplaatst, en behoort optioneel tot de standaarduitrusting, die los verkrijgbaar is (zie toebehoren).


normatherm Kaminofen, wasserführend

Beeld: SolCourant met kookvlak en hoog geplaatste afdekkap

 

Datenschutz / Privacy Policy | Contact Us | ©2007 normatherm Energiespartechnik GmbH

Verwijzingen: Alle gegevens onder voorbehoud van technische fouten en typefouten.
Links naar andere websites: Wij hebben geen zeggenschap over de inhoud of berekening resultaten op verder gaande websites of webpagina’s en kunnen in geen geval aansprakelijk worden gehouden voor de inhoud of berekening resultaten ervan.


logo normatherm